majsmat

majsmat

fredag 8 februari 2013

Röd tomatsoppa

Idag var en sådan där dag då jag inte hade lust att gå och handla, så det blev att kika i kyl och skafferi och se vad som fanns hemma. Ingredienserna till den här tomatsoppan kan jag nästan alltid hitta. Några pastaskruvar fick åka med ner för E:s skull. Och med nybakat bröd till blev det riktigt läckert. En annan soppfavorit som jag oftast också har ingredienserna till är grön ärtsoppa - och den går ännu snabbare att laga!


Till tomatsoppan behövs:

1 gul lök
2 ordentliga vitlöksklyftor
olivolja
500 g krossade tomater
1/2 tsk salt
1/2 tsk socker
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
1-2 dl pasta i mindre format (jag tog mini-skruvar den här gången)
1/2-1 dl havregrädde
1/2 dl basilika (helst färsk, men den här gången fick det gå med fryst)

Gör så här:
Skala och hacka gul lök och vitlök. Fräs i olivolja några minuter, så att löken blir genomskinlig men inte får färg. Häll i tomatkrosset, salt, socker och buljongtärning. Koka utan lock på svag värme i 15 minuter. Mixa soppan någorlunda slät. Häll i pastan och koka ytterligare ca 15 minuter, tills pastan är klar. Häll i grädde och värm. Tillsätt sist den strimlade basilikan. Servera med nybakat bröd.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar