majsmat

majsmat

torsdag 1 maj 2014

Ugnstorkade tomater

Tomater kan smaka ganska tråkigt när det inte är säsong. När man torkar dem sakta i ugnen med kryddor och lite olja blir dock smaken ljuvlig, när som under året.


För en liten sats:

4 tomater
lite strösocker + salt, kanske 1/2 tsk totalt
2 lagerblad
några kvistar färsk timjan
olivolja
nymald svartpeppar

Sätt ugnen på 100 grader. Dela tomaterna i halvor och lägg i en liten ugnsfast form. Strö socker- och saltblandingen över snittytorna. Dela lagerbladen i bitar och lägg på tomaterna, strö över svartpeppar, fördela timjakvistarna och ringla över lite olivolja. Sätt in i ugnen och låt torka 5-7 timmar beroende på hur torra man vill att de ska bli. Servera i sallad, till grillat, i paj eller till något annat där det passar med smakrika tomater. De torkade tomaterna kan förvaras några dagar i kylskåpet, om man ringlar över lite extra olivolja. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar