majsmat

majsmat

söndag 6 juli 2014

Sötsyrliga och lite sega rabarbermaränger

Rabarbermarängerna förtjänar ett eget inlägg, så det kommer här. Marängerna får en hint av syrlig rabarber och blir lite sega i mitten. Jag fick ihop ca 150 små maränger av det här receptet. På de 4 äggulorna gör man glass.


4 äggvitor
3 dl strösocker
2-3 msk rabarbermarmelad

Täck två plåtar med bakplåtspapper. Förbered en spritspåse om du har. Sätt ugnen på 100-125 grader C. Sätt på en kastrull med vatten och värm tills det sjuder. Lägg äggvitor och socker i en rostfri bunke och sätt över kastrullen med det varma vattnet. Vispa hela tiden (med elvisp på lägsta hastigheten) tills marängsmeten är 60-65 grader C (använd stektermometer). Ta av från värmen och fortsätt vispa tills smeten har svalnat. Rör ner rabarbermarängen i en virvel.


Spritsa eller klicka ut små maränger.


Grädda i 40-50 minuter eller tills marängerna släpper från pappret. Byt plats på plåtarna ca var 10-15 minut.


Låt svalna och förvara sedan i en lufttät burk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar