majsmat

majsmat

söndag 22 mars 2015

Tomatsådd och ärtskott


Förra helgen sådde jag och E tomater, chili och kronärtskockor. Bara några dagar senare var de första små plantorna uppe och första sorten upp var Sweetbaby, tätt följd av Black Cherry och Stupice. Stupicefröna tog vi vara på från ett par tomater i höstas, och det var kul att se att de grodde fint.


Minns förra våren när vi skulle göra såkrukor av tidningspapper och fylla dem med jord. Då var inte E riktigt till så mycket hjälp.


I år däremot fick jag hjälp med att både ställa krukorna i rad och att lägga i plantjord och toppad med ett lager såjord, sedan spreja jorden blöt och slutligen att lägga två små frön i varje kruka. Praktiskt med små fingrar när det är små frön som ska fördelas.


Vi har också odlat ärtskott i ett par av farmors gamla syltkrukor.


Ärtskotten använde vi för att toppa en sallad på ugnsrostade morötter, som blandats med en pesto på persilja, valnötter, citron, olivolja, salt och peppar.


Ute blommar blåsippor och krokusar i kapp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar